Back to All Events

Dordrecht (NL), Energiehuis: Jazz Orchestra of the Concertgebouw + ICP

  • Stichtiing Energiehuis Dordrecht 148 Noordendijk Dordrecht, ZH, 3311 RR Netherlands (map)

Machine 3 is het decor voor dit opzwepende concert. Een verrukkelijke en vrolijke avond met jazz en aanverwante stijlen. Gespeeld wordt muziek van Mengelberg, bekend om zijn melodische stukken, in arrangementen van Martin Fondse, Michael Moore, Henk Meutgeert, Bernard Hunnekink en Rob Horsting. Dit feestelijke concert is een ode aan één van de belangrijkste pianisten en componisten uit de Nederlandse jazzwereld.

De samenwerking tussen het Jazz Orchestra en Mengelberg dateert uit de late jaren 90 met onder meer een tournee met Misha Mengelberg en Theo Loevendie. Beide heren zijn belangrijke vernieuwers in de Nederlandse geïmproviseerde muziek. U treft vanavond een opwindende bigband met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazerssecties en solisten die tot de absolute Nederlandse en internationale top behoren.