Back to All Events

Amsterdam (NL), Bimhuis: Han Bennink + Joris Roelofs, Nederlands Klarnietfestival 2016

  • Bimhuis 3 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 BR Netherlands (map)

De basklarinet is een belangrijk instrument voor rietblazer Joris Roelofs, die optreedt met Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink in het kader van het Nederlands Klarinetfestival.

Joris Roelofs blinkt uit op zowel altsaxofoon als basklarinet en wordt terecht geprezen als een ‘weergaloze rietblazer’ (Trouw). Hij woonde een tijd in New York, waar hij met gerenommeerde Amerikaanse musici een trio vormde waarmee hij nog steeds actief is. Naast jazz put hij inspiratie uit zowel klassieke muziek als hedendaagse geïmproviseerde muziek. In het kader van het Nederlands Klarinetfestival treedt hij op als duo met Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink, oprichter van het wereldwijd geroemde ICP Orchestra.