Back to All Events

Brugge (BE), De Werf: ICP Orchestra with Clarion McFadden

  • De Werf Werfstraat 108 Brugge Belgium (map)

Han Bennink, Misha Mengelberg en Willem Breuker richtten in 1967 het ICP op. We zijn bijna veertig jaar verder en dit ensemble staat nog steeds aan de top van de Europese jazz- en impro scene. Breuker is overleden en Misha speelt niet meer, maar onder leiding van Han is het ICP springlevend. Hun concerten zijn steeds opnieuw een feestelijk avontuur: composities van Misha Mengelberg, geïnspireerd door de geest van Herbie Nichols, Monk, Ellington, veel ruimte voor improvisatie en – zo typisch voor deze Nederlandse stroming - met de nodige anarchie en humor. De fine fleur van de Nederlandse jazz scene: Han Bennink (drums), Guus Janssen (piano), Ab Baars (tenorsax, klarinet), Tobias Delius (tenorsax),Thomas Heberer trompet), Michael Moore (altsax, klarinet), Tristan Honsinger (cello), Mary Oliver (viool), Wolter Wierbos (trombone), Ernst Glerum (bas) én als speciale gast vocaliste Claron Mc Fadden.