Back to All Events

Holysloot (NL), Kunst in de Kerk: ICP Orchestra & Waterlandse Harmonie & Amsterdam Real Book Tour

Op deze laatste zondag van september spelen de Waterlandse Harmonie en het ICP samen in de veldschuur van de familie Vendrig aan de Liergouw bij Ransdorp. Dit concert is onderdeel van een fietstour van stichting DOEK en Holysloot Kunst in de Kerk. Wolter Wierbos en Michael Moore van het ICP zijn ook lid van het DOEK collectief.

Het Amsterdam Real Book is begonnen als een project dat een brug slaat tussen de new up-and-coming en een oudere generatie van improviserende musici. De Amsterdamse scene dankt haar internationale faam en respect aan het experimentele karakter maar ook aan de diverse samenwerkingsverbanden. Op deze zondag is een fietsroute uitgezet waarbij op verschillende plekken een kortdurend concert wordt gegeven, aan het eind van de route kan er lekker worden gegeten bij Boergondineren. De route begint om 14.30 bij `Aan Lager Wal’ een vrijplaats aan het begin van de Schellingwouderdijk (bij de Oranjewerf). Het eerste optreden is van ZEA, de eclectische strange edge monotype band van Arnold de Boer met Oscar Jan Hoogland. Hoogland is pianist maar wordt regelmatig gezien met oude synthesizers, een aangepast elektrisch klavichord, gitaar, draaitafel, of speelgoed. De Boer kennen velen ook als zanger van de iconische punkband The Ex. Zea en Oscar tourden dit jaar in Ghana, dit concert baseert zich op hun Ghanese set.

Na deze verfrissende start gaan we op weg naar Holysloot. Onderweg is er nog een verrassingsact te verwachten dus blijf alert. In het Witte Kerkje treedt om 16.15 uur op initiatief van cornettist Eric Boeren de blazers sectie van All Ellington aan met naast Boeren; Mo van der Does op altsax en klarinet, Natalio Sued op tenor sax, Giuseppe Doronzo op de bariton, Jimmy Sernesky op trompet en Joost Buis op trombone. Voor deze gelegenheid maken ze nieuwe stukken en speciale arrangementen.

Rond 17.30 uur speelt het ICP met de Waterlandse Harmonie. Na hun spetterend concert in het BIMhuis in mei, is dit voorlopig de laatste kans om hen samen te zien optreden. Na het concert kan je nagenieten van de muziek met een heerlijk diner met uitzicht over de weilanden Kaartjes fietstour 15 euro te koop via deze FB pagina, www.holysloot.nl, of direct op www.cangotickets.com/waterlandprojecten (koop gelijk kaartjes voor het tweegangen diner voor 16,50 van Boergondineren) Het is ook mogelijk om alleen naar het concert van de Waterlandse Harmonie en de ICP te komen . Kaartjes alleen concert WH&ICP 7,50. Reserveer in dat geval bij waterlandseharmonie@live.nl en vermeld erbij of je ook wil komen eten!

Locaties:`Aan Lager Wal’ Nieuwendammerdijk 540, Witte Kerkje Holysloot, Boergondineren Liergouw 78A

www.icp.nl
www.waterlandsharmonie.nl
www.doek.nl
www.zea.dds.nl
https://www.allaboutjazz.com/all-ellington-eric-boeren-de-platenbakkerij-review-by-mark-corroto.php