Back to All Events

Utrecht (NL), In De Ruimte: ICP Octet

  • In De Ruimte 230 Oudegracht Utrecht, UT, 3511 NT Netherlands (map)

Programma:
 
13.45-14.30 uur | sessie door Ack van Rooijen (bugel), Rein de Graaff (piano), Ernst Glerum (bas) en Han Bennink (drums)
Ack van Rooijen (1930) is een van de grootmeesters van de bugel, het mild klinkende broertje van de trompet. Samen met pianist Rein de Graaff (1942) en het beste ritmetandem van NL – contrabassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink – geeft hij een aantal gloedvolle uitvoeringen van meer en minder bekende ‘standards’. Van Rooijen, de Graaff en Bennink speelden regelmatig in Persepolis.

15.00-16.00 uur | ICP Octet: Mary Oliver (viool), Wolter Wierbos (trombone), Michael Moore (altsaxofoon en klarinet), Tobias Delius (tenorsaxofoon), Tristan Honsinger (cello), Guus Janssen (piano), Ernst Glerum (contrabas) en Han Bennink (drums)
De Instant Composers Pool werd in 1967, tijdens een concert in Persepolis, opgericht. Bijzonder is dat het orkest nu, 50 jaar later, nog steeds bestaat. De bezetting is enigszins gewijzigd, maar het spontane componeren vormt nog steeds de kerngedachte van het ensemble. Drummer Han Bennink (1942) was een van de oprichters.

16.30-17.30 uur | Tribute to Wayne Shorter: Ad Colen (tenor- en sopraansaxofoon, Wim Bronnenberg (gitaar), Wiro Mahieu (contrabas), Bob Roos (drums)
Vier jonge en talentvolle musici, grotendeels afkomstig uit Utrecht, brengen een hommage aan een van de belangrijkste Amerikaanse musici van de jaren zestig en zeventig: Wayne Shorter (1933). Niet alleen was hij lange tijd ‘musical director’ van Art Blakey’s Jazz Messengers en het Miles Davis Quintet, ook stond hij aan de wieg van Weather Report, de meest succesvolle ‘fusion’ formatie aller tijden. 

Tussen de optredens door draait Semmy Prinsen (DJ Pay It Again Sem) 78-toeren plaatjes. Zijn vader was vroeger ook een regelmatige bezoeker van Persepolis.