Back to All Events

Tilburg (NL), Paradox: ICP Orchestra

De Instant Composers Pool speelt niet meer zo vaak in Nederland: het orkest heeft zijn werkzaamheden grotendeels verlegd naar het buitenland. Het werd in 1967 opgericht door onder anderen Han Bennink en de in maart 2017 overleden Misha Mengelberg.

De Instant Composers Pool (ICP) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek en blijft met een nieuwe generatie musici – en Guus Janssen als pianist – een belangrijke kracht op het gebied van modern gecomponeerde muziek en jazz. Nu de 48-jarige ICP weer in Nederland is, mag u de kans niet missen hun concert mee te maken! Zeker niet nu slagwerker Han Bennink dit jaar een gedenkwaardige verjaardag viert.

Ab Baars klarinet saxofoons, Michael Moore saxofoons, Tobias Delius klarinet tenorsaxofoon, Thomas Heberer cornet, Wolter Wierbos trombone, Mary Oliver viool altviool, Tristan Honsinger cello zang, Ernst Glerum bas, Guus Janssen piano, Han Bennink drums