Back to All Events

Rijkevorsel (BE), De Singer: ICP Orchestra

  • De Singer 35 Bavelstraat Rijkevorsel, Vlaanderen, 2310 Belgium (map)

Het ICP Orchestra moet je ooit live gezien hebben! Het orkest is een unieke kruising tussen een bigband en een kamerorkest dat op geheel eigenzinnige en humoristische wijze Amerikaanse swing koppelt aan Europese concertmuziek en vrije improvisatie. De groepsleden zijn bovendien stuk voor stuk absolute kleppers van de Nederlandse jazz. 

Instant Composers Pool werd in 1967 opgericht door pianist Misha Mengelberg en drummer Han Bennink. Vandaag voert drummer Han Bennink het orkest aan. Guus Janssen is de huidige pianist. Maar Misha is niet helemaal weg. Het ICP Orchestra is immers nog niet klaar met zijn sublieme composities! En ook zijn helden Duke Ellington, Thelonious Monk en Herbie Nichols behoren inmiddels tot het vaste repertoire. Daarnaast is er uiteraard ook plaats voor nieuw werk van Janssen. Beluister hiervoor het recente album ‘East of the Sun’. 

Het ICP Orchestra toert de hele wereld rond en in de Amerikaanse Down Beat Critics Pool eindigt het steevast in de top van beste jazzorkesten ter wereld. Afspraak op 19 oktober!