Back to All Events

Rotterdam (NL), LantarenVenster: Herman, Beets, Jacobs, Bennink

  • LantarenVenster 996 Otto Reuchlinweg Rotterdam, ZH, 3072 Netherlands (map)

Deze combinatie van musici, met zulke verschillende achtergronden, maar allemaal met een groot hart en liefde voor de jazzmuziek, levert een bijzonder spannend gezelschap op.

In verschillende ensembles speelden de vier heren allemaal wel eerder met elkaar, maar nooit eerder presenteerden zij zich als kwartet.

Ruud Jacobs en Han Bennink begeleidden jaren geleden een aantal groten der aarde (onder wie Stan Getz, Tony Bennett, Sonny Rollins). Peter Beets en Benjamin Herman speelden samen in elkaars bands en in het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Peter en Ruud speelden jarenlang achter The First Lady of Jazz Rita Reys. Benjamin nodigde Ruud al vaker uit en speelde ook geregeld met Han Bennink. Han en Peter hebben ook sporadisch het podium gedeeld.

Nu is een korte tour op vier plekken in Nederland hopelijk het begin van een bloeiende samenwerking. Dit illustere gezelschap belooft een waar muzikaal festijn te ontplooien, een avond met puur spelplezier!

Bezetting:
Benjamin Herman - saxofoon
Peter Beets - piano
Ruud Jacobs - contrabas
Han Bennink - drums