Back to All Events

Amsterdam (NL), Bimhuis: Herman, Beets, Jacobs, Bennink

  • Bimhuis 3 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 BR Netherlands (map)

Nieuwe band met vier van de meest geroemde Nederlandse jazzmusici aller tijden. Nooit eerder speelden ze in deze spannende combinatie!

Alle vier deze musici groeiden op met jazz, stonden al op jonge leeftijd op het podium en schreven vervolgens jazzgeschiedenis, in bands als New Cool Collective en ICP Orchestra. Saxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, contrabassist Ruud Jacobs en drummer Han Bennink: ze speelden allemaal wel eens met elkaar maar nog nooit eerder in deze combinatie. Bij elkaar hebben ze een eindeloze hoeveelheid ervaring en werkten ze samen met nationale en internationale sterren, van Rita Reys en Tony Bennett tot Sonny Rollins en Ben Webster. Dit nieuwe kwartet zou wel eens het begin kunnen zijn van een bloeiende samenwerking.