Back to All Events

Leeuwarden (NL), De Harmonie: Herman, Beets, Jacobs, Bennink

  • De Harmonie 4 Ruiterskwartier Leeuwarden, Frater, 8911 BP Netherlands (map)

In deze bijzondere gelegenheidscombinatie 149 ontmoeten verschillende generaties uit de Nederlandse jazz elkaar. Ze speelden allemaal wel eens met elkaar, maar nog nooit gezamenlijk in deze combinatie. Frontman en saxofonist Benjamin Herman is de veelzijdigste, met een cv dat zowel pop omvat als vrije jazz. Pianist Peter Beets en bassist Ruud Jacobs (de broer van Pim) begeleidden jarenlang zangeres Rita Reys. Jaren geleden speelden Jacobs en drummer Han Bennink met de groten van de Amerikaanse jazz (w.o. Stan Getz en Sonny Rollins) waarna Bennink richtinggevend werd in de abstractere improvisatiemuziek. Vier muzikanten met uiteenlopende maar toch overlappende territoria: als die hun krachten gaan meten ontstaat er ongetwijfeld iets heel moois.

www.peterbeets.com | www.benjaminherman.nl | www.hanbennink.com

altsax: Benjamin Herman
piano: Peter Beets
bas: Ruud Jacobs
drums: Han Bennink