Back to All Events

Enschede (NL), Jazzpodium De Tor: ICP Orchestra

  • Jazzpodium de Tor 21 Walstraat Enschede, Overste, 7511 GE Netherlands (map)

Het meest legendarische jazzgezelschap van Nederland.

Het ICP Orchestra werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Het repertoire van het orkest bestaat voor een belangrijk deel uit composities van pianist Misha Mengelberg. Geïnspireerd door Duke Ellington koos hij voor musici met heel verschillende achtergronden, ieder met een geheel eigen stijl.

De huidige pianist is Guus Janssen, die ook als organist en componist te horen is op het recente ICP-album ‘East of the Sun’. Aanjager van het stel is nog altijd drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen.

Michael Moore: altsax, klarinet
Ab Baars: tenorsax, klarinet
Tobias Delius: tenorsax, klarinet
Thomas Heberer: trompet
Wolter Wierbos: trombone
Mary Oliver: (alt)viool
Tristan Honsinger: cello
Ernst Glerum: bas
Han Bennink: drums
Guus Janssen: piano

+++