Back to All Events

Amsterdam (NL), Bimhuis: Han Bennink and Alexander Hawkins

Veelbelovende Britse pianist, organist en componist Alexander Hawkins ontmoet Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink. Uitwisseling met de Londense club Vortex i.h.k.v. Bimhuis 40 Years.

De 33-jarige pianist Alexander Hawkins geldt als een van de grote beloftes van de Britse jazz, zowel in de vooruitstrevende als meer traditionele vormen. Hij speelde broeierige Ethio-jazz bij Mulatu Astatke, maar ook hardcore impro met Evan Parker. Hawkins ontwikkelde een grondige historische kennis van de jazzpiano en wordt tegelijk tot de meest interessante Hammond-organisten van deze tijd gerekend. Na een enthousiast ontvangen duo-cd met de Zuid-Afrikaanse drummer Louis Moholo-Moholo (‘a knockout duo album’, volgens Downbeat) speelt hij nu met drummer Han Bennink, pionier van de New Dutch Swing en ‘an intuitive and versatile genius of instant improvisation’ (The Wire).

‘Hawkins is one of a growing number of musicians who erase generational divides, boldly pushing the music forward without forsaking its past’ (Downbeat).